2024-03-12 14:15:00

Türkiye'deki BM kuruluşları, "İlerleme için Kadınlara Yatırım" başlıklı etkinlikle Dünya Kadınlar Günü’nü kutladı. Etkinliğe Abdullah Gül Üniversitesi’nden Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Erk Hacıhasanoğlu da katıldı.

Ankara’da JW Marriott Hotel'de yapılan etkinlikte Birleşmiş Milletler Ülke Ekibi üyelerinin Dünya Kadınlar Günü mesajlarını içeren bir video gösterildi. Videoda BM kuruluşlarının temsilcileri her kadının ve kız çocuğunun başarılı olabileceği, herkes için daha eşit ve adil bir dünya yaratalım çağrısı yaptı.

Etkinlik kapsamında BM Kadın Birimi Ülke Direktör Yardımcısı Zeliha Ünaldı’nın yönetiminde “Eşitliğe Yatırım Yapmak Neden Önemli?” başlıklı panel de düzenlendi.

Panelde konuşmacılar, kadınların güçlenmesine yatırım yapmanın bir toplumda eşitlik, iyileşme ve kalkınmaya katkı sağlayarak nasıl fark yarattığına dair deneyim ve hikayelerini paylaştı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş’ın da katılarak bir konuşma yaptığı, ayrıca AGÜ’den Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Erk Hacıhasanoğlu’nun yanısıra Başkent Üniversitesi Kadın-Çocuk Sağlığı ve Aile Planlaması Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü, Prof. Dr. Ayşe Akın, Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu (TKDF) Başkanı Canan Güllü, Gençlik İklim Elçisi ve Eşitlik için Gençlik Grubu Eş Koordinatörü Eda Yabancı, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İktisat Bölümü öğretim görevlisi Doç. Dr. Emel Memiş, Turuncu Eller Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Gürsel Appa ve Afgan Mülteciler Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Kurucusu ve Başkanı Dr. Zakira Hekmat’ın katıldığı panelde kadınların eğitimine, kapsanmalarına, kadınların girişimlerine, hizmetlere ulaşımlarına, kadın örgütlerine yapılan yatırımların yani eşitliğe yapılan yatırımların herkesin ve tüm insanlığın faydasına olduğunu vurgulandı.